Kokonaisvaltainen hoitaminen

Usein hoitamisen ongelma on, että kokonaisuus katoaa pienten yksityiskohtien taakse eikä ymmärretä, miten kokonaisuuden tulisi toimia.

Kokonaisvaltaisessa hoitonäkökulmassa hoitamisessa keskitytään niihin asioihin, jotka ovat voineet aiheuttaa oireilun, mikä merkitsee sitä, että tutkitaan koko kehoa, nivelten asentoja ja niiden toimintaa. Hoitamisen sivutuotteena kipu ja muut oireet saattavat kadota kokonaan, vaikka itse kipukohtaa ei ole sen kummemmin hoidettu.

Normaalin länsimaisen lääketieteen näkökulman mukaisessa hoitamisessa näytetään keskittyvän pelkästään kipukohtaan ja kipu yritetään poistaa esimerkiksi kipulääkkeillä. Kipukohtaa tutkitaan röntgenkuvin, magneettikuvin ja ultraäänellä, sillä tutkimuksessa keskitytään etsimään vammaa tai muuta poikkeamaa kipukohdasta. Jos löytyy jotain pientäkin kulumaa, kivun diagnosoidaan johtuvan siitä. Hoidoksi tarjotaan kipulääkkeitä, kipua aiheuttavan liikunnan lopettamista ja mahdollisesti kerrotaan, että kivusta on tullut pysyvä seuralainen, jonka kanssa on kärvisteltävä tuntemattomaan tulevaisuuteen saakka. Ellei tapahdu ihmettä.

Näitä ihmeitä kohtaa tuon tuostakin sen seurauksena, että hoidettaessa ei keskitytä pelkästään kipukohtaan, vaan hoidetaan koko ihmistä – kokonaisvaltaisesti koko kehoa! Lue lisää blogin artikkelista ”Miksi minun lonkkani on kipeä”.

Siirry tästä ajanvaraukseen