Käydäkö kerran vai useammin?

Vaikka käyttämäni hoitomenetelmä on tehokas ja usein yksi hoitokerta tuo toivotun lopputuloksen, osa asiakkaistani käy vastaanotollani säännöllisesti.

Monet asiakkaistani tulevat luokseni jonkun tuttavansa suosituksesta. Kun aikanaan aloin erikoistua, työni painopisteeksi tuli perinteisen hieronnan sijaan löytää keinot oireisiin ja kipuihin, joihin eivät auttaneet kipulääkkeet, kortisonipiikit, hieronnat, fysikaaliset hoidot, nikamien niksauttelut tai edes tähystysleikkaukset. Yllättävän usein yksi ainoa hoitokerta onkin ratkaissut asiakkaan ongelmat. Silloin on helppo todeta, että hoito on hintansa väärti!

Eräs asiakkaani kertoi kuluttaneensa muutaman vuoden aikana useita tuhansia euroja käymällä hoidossa, joka ei kuitenkaan auttanut kuin lyhyeksi ajaksi kerrallaan. Käytyään minulla yhden ainoan kerran ja saatuaan kotihoito-ohjeet, hän saattoi selvitä ilman mitään muuta hoitoa.

Hoitoon tarvittaessa…

En halua juoksuttaa ihmisiä luonani turhan päiten. Minulta saa tilata uuden hoitoajan heti ensimmäisen hoitokerran yhteydessä, mutta suosittelen kuuntelemaan omaa kehoa – miten hoito vaikuttaa oireisiin ja olotilaan. Jos tilanne korjaantuu ja oireet pysyvät poissa, ei uusintakäsittelyä oikeastaan tarvita.

Asiakkaalla oli ollut pitkään pahoja selkäkipuja. Selkä oli leikattukin, mutta se ei ollut auttanut asiaa juurikaan. Hän tuli hoitooni satojen kilometrien päästä. Välitön tunnelma hoidon jälkeen oli, että kipuoireet ovat yhä tallella ja asiakas halusi saman tien tilata uuden hoitoajan. Suosittelin, että jospa hän tunnustelisi joitain päiviä, miten tilanne kehittyisi ja tilaisi ajan vasta sitten. Puhelinsoittoa ei kuulunut.

Kului kaksi vuotta ennenkuin hän otti minuun yhteyttä. Hän kertoi, että oireet olivat parin viikon kuluessa ensimmäisestä hoitokerrasta parantuneet täysin ja hän on viettänyt siitä lähtien kivutonta elämää, kunnes kuukautta aiemmin selkä oli alkanut taas vaivata. Hän tilasi uuden hoitoajan. Jokunen päivä myöhemmin hän soitti uudestaan ja kertoi, että peruuttaisi varaamansa ajan. Hän oli löytänyt ensimmäisellä kerralla saamansa itsehoito-ohjeet ja oli alkanut tehdä suositeltuja liikkeitä – niiden avulla oireet olivat hellittäneet parissa päivässä!

Tietenkin on muistettava, että aina pitkään jatkuneet ongelmat eivät korjaannu hetkessä, vaan keho tarvitsee myös aikaa ja joskus useamman hoitokerran. Pyrin ohjaamaan ihmisiä omatoimiseen kuntoutumiseen antamalla heille voimisteluohjeita, joiden olen huomannut auttavan asioihin, jotka aiheuttavat esimerkiksi lonkka- tai selkäsärkyjä. Omasta kokemuksesta tiedän, että itsehoito-ohjeilla itsensä hoitaminen ei aina ole kovin helppoa ja vaatii sinnikkyyttä. Aina se ei edes onnistu ja silloin suosittelen varaamaan hoitoajan.

… tai useammin

Hoitaminen ja koko kehon käsittely rentouttaa mukavasti ja saa aikaan hyvän ja kevyen olon. Kun siihen vielä yhdistyy se, että tarvittaessa voidaan nivelet laittaa paikalleen, jos ne syystä tai toisesta ovat huonoon asentoon joutuneet, onkin perusteltua käydä hoidettavana säännöllisin väliajoin – vähän niinkuin hierojalla, mutta nyt tehdäänkin perinteisestä hieronnasta poikkeava kehon muokkaus! Aikaa näitä hoitoja varten varaan yleensä 30-60 minuuttia tarpeen mukaan.

Joskus taas kehon palautuminen pitkään kestäneiden virheasentojen ja kipujen jälkeen viekin ajateltua enemmän aikaa eikä kroppa tahdo pysyä suorassa. Jos itsehoitoliikkeetkään eivät omalla kohdalla tuo ratkaisua, onkin voitu päätyä siihen, että asiakas varaa minulta säännöllisin väliajoin hoitoajan ja hoitojen väliä harvennetaan sitä mukaa, mitä paremmin keho toipuu. Joissain ääritapauksissa on voitu tehdä jopa niin, että tarkistan kehon asennon peräkkäisinä päivinä. Tällaisista nopeista välitarkistuksista on ollut se hyöty, että vinoon joutunut keho on samantien oikaistu. Kokemusten mukaan nopea suoran asennon palautus nopeuttaa toipumista.

Siirry tästä ajanvaraukseen