Harjoitus 2

Tämä harjoitus laukaisee tehokkaasti takareisien kireyksiä, jännityksiä ja kramppeja. Samalla se käy vatsalihasliikkeestä.

Olin astunut kuoppaan yösuunnistuksessa. Siitä seurasi paitsi lantion vinoutuminen SI-nivelen virheasennon myötä – myös itsepintainen kireys oikeaan takareiteen. Tavalliset takareiden venytykset eivät siihen tehonneet, josta syystä arvelenkin, että kireyden syyt olivat laajemmalla.

Harjoitus2

Tunsin itseni jo turhautuneeksi, sillä takareittä oli kiristellyt jo useita viikkoja. Kerran selinmakuulla muita liikkeitä tehdessäni suoristin jalat kohden kattoa helpottaakseni kireyttä hieman. Tämä liike tuntuikin yllättävän hyvältä ja sen juju piilee siinä, että jännittäessäsi jalan etuosan lihaksia, on todennäköistä, että et voi samanaikaisesti jännittää jalan takaosia! Tein liikettä aluksi 10 toistoa ja jo seitsemännellä jalkojen suoristuksella tunsin takareiden sitkeän kireyden antavan periksi!

Vaikka tämä harjoitus on tarkoitettu jalan takaosien kireyden vähentämiseen, pienellä lisäyksellä siitä saa myös melko hyvän vatsa- ja selkälihasharjoituksen. Vatsa- ja selkälihakset saavat hyvää harjoitusta, jos työnnät jalat vuoronperään kohden kattoa ja vuoronperään lattiansuuntaisesti, mutta niin, että jalat ovat hieman irti lattiasta. Siirryttäessä asennosta toiseen polvet vedetään koukkuun vatsan päälle. Liikettä tehdessä on oltava erityisen tarkka, että selkä pysyy koko ajan kiinni lattiassa.

Huomioitavaa

  1. Liikkeen alussa polvet tuodaan vatsan päälle koukkuun eli osapuilleen nuolen oikean pään kohdalle.
  2. Alaselkä pidetään tiukasti kiinni lattiassa.
  3. Työnnetään jalat suoriksi kantapäät edellä kohti kattoa. Polvet liikkuvat keltaisen nuolen osoittamassa suunnassa.
  4. Suorista jalat niin suoriksi kuin saat, polvet saavat tulla yliojennukseen. Työ tehdään etureisillä!
  5. Pidä tämä asento 1-2 sekuntia, jonka jälkeen palauta jalat koukkuasentoon vatsan päälle.
  6. Tee toistoja 10-20. Jos jaksat, tee enemmän!